Tukea luovaan työhön
Työhön voi liittyä epävarmuutta. Uudet ideat antavat joskus odottaa itseään, eikä työn rahoituksesta tai julkaisukanavasta välttämättä ole tietoa.
Työhön voi joskus olla vaikeaa keskittyä. Tai sitten siitä voi olla hankalaa palautua, koska se on yksinkertaisesti niin mielenkiintoista!
Työ voi herättää monenlaisia tunteita. Tunteet voivat motivoida työskentelyyn ja tuoda siihen lisää energiaa, mutta joskus ne tulevat liian lähelle ja niistä on hankala päästää irti. Myös oikean tunnetilan löytäminen työskentelyyn saattaa tuntua hankalalta, tai myötätunto hukkua mieltä nakertavan vaativuuden ja itsekritiikin alle.
Työ voi toisinaan olla myös yksinäistä. Luovilla aloilla toimintaan usein freelancerina. Pitäisi osata johtaa itse itseään, eivätkä kollegat välttämättä ole lähellä, kun heitä kaipaisi. Saattaa tulla tunne, että painii ongelmiensa kanssa yksin.
Luovan työn tuen palveluni on tarkoitettu juuri sinulle, olitpa sitten vasta urasi alussa, innostunut harrastaja tai kokenut taidealan ammattilainen.
Oma kokemukseni luovien alojen parista
Kun etsit ammattilaista luovan työskentelyn tueksi, on hyvin ymmärrettävää, että haluat tietää enemmän siitä, kuka ja millaisella taustalla palvelua tuottaa. Luoviin aloihin ja niillä työskentelemiseen liittyy monia erityispiirteitä, jotka saattavat olla osalle vieraita.
Psykologin työni ohessa - ja jo osittain ennen sitä - olen työskennellyt vuosien ajan freelancer-kirjoittajana ja toiminut monipuolisissa tehtävissä osuuskuntamuotoisessa pienkuntantamossa, joka yhdistää alleen yli 30 eri taidealojen toimijaa kirjailijoista graafikoihin, kääntäjiin ja kustannustoimittajiin. Tällä hetkellä toimin kustantamossa hyvinvointivastaavana.
Olen työskennellyt myös mm. taidealojen opiskelijoiden kanssa.
Omaa harrastuneisuutta minulla on lisäksi muun muassa musiikin, audiovisuaalisen median, teatterin ja valokuvauksen saralta.
Vaikka ymmärrys luovan työn puitteista voikin tukea yhteistyötä monin tavoin, olet sinä kuitenkin aina oman työskentelysi ja elämäsi paras asiantuntija! Ennen kaikkea luovan työn tuki rakentuukin tutkittuihin psykologisiin menetelmiin ja tietoon ihmisen hyvinvoinnista, ajattelusta ja niiden kehittämisestä.