Tukea luovaan työhön: miten pitää luova mieli hyvässä kunnossa?

Tarjoan psykologista tukea luovien alojen osaajille aina vasta-alkajista kokeneempiin tekijöihin. Palveluihini kuuluvat psykologipalvelut luovan työn ammattilaisille sekä luovan työn psyykkinen valmentaminen yksilö- tai ryhmämuotoisesti.

Luovan työn psykologinen tuki

Psykologin psyykkinen valmennus auttaa sinua voimaan hyvin ja kehittymään luovassa työssä sekä tutkimaan työhön liittyviä tavoitteita, voimavaroja ja motivaatiotekijöitä.

Valmennus auttaa lisäksi kohtaamaan rakentavasti ja myötätuntoisesti luovan työn yleisiä epävarmuustekijöitä sekä mahdollisia vastoinkäymisiä, joita luovan uran rakentamisessa voi tulla vastaan.

Valmennus voi myös tukea konkreettisemmin luovaan työhön liittyvien tilanteiden kohtaamista (esim. esiintyminen, oman työn markkinointi, palautteen vastaanottaminen) ja auttaa rakentamaan niihin liittyviä taitoja.

Tarjoamani valmennus perustuu tutkittuun psykologiseen tietoon ja noudatan työssäni Supyn ammattieettisiä periaatteita. Luovan työn valmennuksessa ammennan paitsi omasta psykologian alan koulutuksestani ja osaamisestani, niin myös omasta pitkästä kokemuksistani luovan alan freelancerina.

Sopiiko luovan työn valmennus minulle?

Luovan työn valmennus voi tulla kyseeseen eri vaiheissa omaa luovaa uraa. Saatat olla vasta uran alussa tai sitten jo kokeneempi tekijä. 

Valmennus sopii hyvin monenlaisiin tilanteisiin. Olennaista on valmennettavan oma uteliaisuus ja kiinnostus oppia lisää itsestään ja omasta luovasta työskentelystään.

Valmennus ei kuitenkaan ole jo kehittyneiden oireiden hoitoa. Se ei välttämättä tule kyseeseen myöskään silloin, jos elämässä on tällä hetkellä läsnä jokin omaan jaksamiseen voimakkaasti vaikuttava kriisi tai muita merkittäviä kuormitustekijöitä.

Tarjoan erikseen psykologin yksilövastaanottopalveluita tilanteisiin, joissa on tarvetta lyhytkestoiselle psykologiselle tuelle kuormittavissa elämäntilanteissa - kuitenkin luovien alojen työnkuvaa ja vaatimuksia ymmärtäen. Psykologin palvelu on laillistettu terveydenhuollon alan palvelu. 

Jos et ole varma, kumpi palvelu sinulle sopii paremmin nykyisessä elämäntilanteessasi, voimme sopia ensin tilannettasi kartoittavan tutustumispuhelun.

Mitä valmennus ja psykologin käynnit etenevät?

Niin valmennus kuin psykologin käynnitkin alkavat asiakkaan tilanteen kartoittamisella ja työskentelyn tavoitteiden määrittämisellä. Työskentely etenee yksilöllisesti asiakkaan kulloisenkin tilaneen ja tavoitteet huomioiden.

Valmennuskäynneillä pääpaino on erilaisten taitojen harjoittelmisessa, ja taitoharjoittelu jatkuu myös kotona käyntien välillä. Toisaalta käynneillä voidaan keskittyä myös yleisemmin työssä juuri nyt ajankohtaisiin teemoihin ja niiden käsittelyyn, sekä oman taiteilijaidentiteetin ja uratavoitteiden kirkastamiseen.

Myös psykologin käynnit sisältävät keskustelun lisäksi tarpeen mukaista harjoittelua, jonka päämääränä on tukea asiakkaan jaksamista ja elämänlaatua sekä lisätä työkaluja kuormittavien tilanteiden kohtaamiseen.

Valmennuksessa tapaamisia on yleensä noin 2-4 viikon välein, mutta etenkin pitkässä valmennuksessa on tavallista, että tapaamisia sovitaan kulloisenkin tarpeen mukaan (esimerkiksi 2-4 kertaa vuodessa). Toisinaan jo yksikin valmennuskerta voi auttaa kirkastamaan omia ajatuksia ja viemään tilannetta eteenpäin!

Psykologin käynnit pyritään tavallisesti toteuttamaan tiiviinä jaksoina 1-2 viikon välein.


Hinnat ja ajanvaraus:


Luovan työn valmennus (Teams/puhelu) 95 e / 60 min (sis alv. 24 %) 

Voit myös pyytää erillistä tarjousta pari- tai ryhmävalmennukseen tai kokonaan/osittain lähitapaamisina toteutettavaan valmennukseen.

Psykologin vastaanotto 90 e / 45 min (sis. alv 0 %)


Voit varata ajan psykologin tai psyykkisen valmentajan vastaanotolle sähköpostitse osoitteesta info@minnamiao.fi tai verkkosivujen lomakkeella.

Vastaan mielelläni kysymyksiin ja kerron lisää työskentelytavoistani. Tietoturvasyistä ethän kuitenkaan lähetä sähköpostilla tai lomakkeella yksityiskohtisia ja arkaluontoisia tietoja tilanteestasi!

Yhteydenotto tai tarjouksen pyytäminen eivät sido ostamaan palveluita, joten olethan rohkeasti yhteydessä, mikäli valmennus kiinnostaa tai haluat tietää siitä enemmän! Mietitään yhdessä, mikä olisi sinulle mahdollinen ja omaan tilanteeseesi sopiva tapa toteuttaa valmennusta. 

Mainitse viestissä myös mahdollisesta yhteystyöalennuksesta.